(©srl.rs)
(©srl.rs)

Crno-beli 2 od 2 na Banjici: Kojadinović, Peštić i Jović srušili Vranjance

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.09.23. | 21:11

Superliga Srbije: Rukometaši Partizana pobedili novajliju u ligi sa 38:29 (20:16)

Nisu crno-beli rukometaši briljirali, posebno u odbrani, ali su rutinski na Banjici slomili otpor Vranja 38:29 i zabeležili drugu pobedu u Superligi na svom terenu. Vranjanci su bili nominalni domaćin, ali zbog radova u dvorani na jugu Srbije, meč je odigran u Beogradu.

U efikasnom meču, sa slabim odbranama, mladi tim Partizana je bio bolji, razlika u klasi je bila vidljiva. Ton igre u prvom poluvremenu davao je srpski reprezentativac Uroš Kojadinović, dok su se u nastavku raspucali Nemanja Peštić i desno krilo Nemanja Jović. Sredinom drugog poluvremena, domaćin je stekao ključnu prednost, u 47. minutu bilo je 31:24 i tada je bilo jasno da bodovi ostaju na Banjici. Uroš Kojadinović je sa devet golova bio najefikasniji igrač meča.

Izabrane vesti

Odličan u nastavku bilo je letošnje pojačanje iz dobojske Sloge Nemanja Peštić sa osam golova, dok je mlado desno krilo Nemanja Jović imalo stoprocentan učinak 7/7. Ivan Micić je dao šest, a Nikola Kovačević pet golova. Dimitrije Jelić je imao četiri intervencije, a Ivan Mihajlov pet. Kod Vranja istakao se desni bek Đorđe Čolović sa osam golova, a Zlatko Rakić je dao šest pogodaka, dok je odličan na golu bio Mladen Španjević sa 13 odbrana. Crno-beli su u 26. minutu ostali bez kapitena Mladena Šotića koji je dobio direktan crveni karton zbog neopreznog starta nad Danilom Živkovićem.

I ovog puta trener Partizana Đorđe Ćirković nije mogao da računa na povređene bekove Veljka Popovića, Luku Barjakterovića i Nikolu Zečevića.

U prvom meču subotnjeg programa na Banjici, Radnički je pobedio Obilić 37:31. Kvalitetniji kragujevčani od starta su zagospodarili terenom. Sjajan je bio Miloš Barudžić koji je meč završio sa čak 13 golova, od toga četiri sa sedam metara, dok su po šest upisali u strlece bekovi Boško Stanisavljević i Petar Panić. Kod Vitezova, veteran Ilija Sladić je dao sedam golova, od čega pet sedmeraca, dok je Uroš Stanić pet puta zatresao mrežu gostiju koji su upisali i drugi trijumf u Superligi Srbije i istakli kandidaturu za plej-of.

SUPER LIGA - 2. KOLO

Petak

Dubočica - Metaloplastika 25:30 (11:16)

Subota

Obilić - Radnički Kragujevac 31:37 (16:18)

Jugović - Ub 26:25 (14:13)

Vranje - Partizan 29:38 (16:20)

Nedelja

18.00 Vojvodina - Crvena Zvezda

Sreda

18.00 Dinamo Pančevo - Proleter



tagovi

RK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara